Μη κατηγοριοποιημένο
Voyage Shield. Γιατί είναι η Νο1 επιλογή ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Voyage Shield. Γιατί είναι η Νο1 επιλογή ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Voyage Shield. Γιατί είναι η Νο1 επιλογή ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο εδώ, η ασφάλιση πληρώνει για τις ζημιές όταν συμβεί ο κίνδυνος. Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένα ακόμα εργαλείο διαχείρισης χρηματοοικονομικού κινδύνου, στο οποίο ο ασφαλισμένος μεταφέρει έναν κίνδυνο πιθανής οικονομικής ζημίας στην ασφαλιστική εταιρεία που τον μετριάζει, παρέχοντας βοήθεια στον ασφαλισμένο, είτε σε είδος είτε σε χρήμα (καταβολή ασφαλίσματος). Το αντάλλαγμα που καταβάλλει ο ασφαλισμένος για να του παρέχει αυτή την κάλυψη η ασφαλιστική εταιρεία, ονομάζεται ασφάλιστρο.

Σκοπός του άρθρου είναι να αποτελέσει έναν σύντομο αλλά ολοκληρωμένο οδηγό για:

 • µεµονωµένους ταξιδιώτες
 • ομάδα ταξιδιωτών (οικογένεια, φίλοι, group ταξιδιωτών κτλ)
 • επαγγελματίες µε ταξιδιωτικά γραφεία

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε μεταξύ άλλων:

 • Ταξίδι στην Ευρώπη χωρίς Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας
 • Ολικές καλύψεις ακυρώσεων ταξιδιού ανεξαρτήτου αιτίας
 • Ανεξάρτητες αποζημειώσεις απώλειας αποσκευών, πέραν του ποσού αποζημείωσης των αεροπορικών εταιρειών
 • Χειμερινά σπορ, θαλάσσια σπορ, κρουαζιέρες χωρίς επασφάλιστρο και
 • Κάλυψη αφερεγγυότητας αερομεταφορέα

Ταξιδιωτική ασφάλιση VS Voyage Shield

Η ταξιδιωτική ασφάλιση Voyage Shield είναι ένα ασφαλιστικό προϊόν για την κάλυψη απρόβλεπτων ζημιών που προκύπτουν κατά τη διάρκεια ταξιδιού, είτε διεθνώς είτε στο εσωτερικό.

Τα ασφαλιστήρια ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά για κάποιο συγκεκριμένο ταξίδι. Πολλές φορές παρέχονται «ταξιδιωτικά προγράμματα» και από τα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω των οποίων συμμετέχει κάποιος σε ένα γκρουπ, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ενημέρωση γιατί μπορεί να καλύπτουν μόνο την αστική ευθύνη του πρακτορείου και όχι κινδύνους σαν αυτούς που προαναφέραμε.

Τα περισσότερα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης καλύπτουν επείγοντα ιατρικά περιστατικά, ακύρωση ταξιδιού, διακοπή ταξιδιού, καθυστερήσεις, ιατρική εκκένωση και χαμένες, κατεστραμμένες ή κλεμμένες αποσκευές. Με την Voyage Shield ωστόσο, το εύρος καλύψεων διευρύνεται.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση Voyage Shield είναι φθηνή και ιδιαίτερα χρήσιμη. Σε μία τάξη μεγέθους θα λέγαμε ότι το κόστος ενός ατομικού ασφαλιστηρίου με όλες τις βασικές καλύψεις, μπορεί να στοιχίζει έως 20 Ευρώ για επταήμερο ταξίδι στην Ευρώπη. Αντίστοιχα περίπου 100 Ευρώ για ένα ταξίδι διάρκειας 15 ημερών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το κόστος εξαρτάται κυρίως από τον προορισμό του ταξιδιού η Ευρώπη για παράδειγμα είναι πιο φθηνή, ενώ η Ασία είναι πιο ακριβή. Αξίζει να σημειωθεί ότι για ταξίδια σε μερικές χώρες που έχουν υψηλό βαθμό επικινδυνότητας δεν γίνεται ασφάλιση.

Άλλοι παράγοντες που καθορίζουν το κόστος είναι το ύψος της αποζημίωσης που θα δίνεται ανά περιστατικό αλλά και το ύψος της πιθανής απαλλαγής (το ποσό που δεν αποζημιώνει η ασφαλιστική).

Και εδώ είναι που έρχεται η Voyage Shield, κάνοντας τη διαφορά σε:

 • Καλύψεις στην Ευρώπη χωρίς Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας
 • Ακυρώσεις ταξιδιών για οποιονδήποτε λόγο
 • Αποζημιώσεις απώλειας αποσκευών πέραν του ποσού αποζημίωσης των αεροπορικών εταιρειών
 • Χειμερινά σπορ, θαλάσσια σπορ και κρουαζιέρες χωρίς επασφάλιστρο και
 • Κάλυψη αφερεγγυότητας αερομεταφορέα

Διαβάστε επίσης: Kορυφαίες συμβουλές ταξιδιωτικής ασφάλισης

insurable-business-risk-management-diaxeirisi-epixeirimatikon-asfalisimon-kindynon-lindra-consulting

Στην Ευρώπη χωρίς Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας

Τι καλύπτεται από την Voyage Shield:

 • Ιατρικά, Νοσηλευτικά, Χειρουργικά και Φαρμακευτικά έξοδα στο εξωτερικό, λόγω ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας
 • Μεταφορά σε κατάλληλα εξοπλισμένη ιατρική μονάδα ή επαναπατρισμό σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας (Ιατρική μεταφορά & Επαναπατρισμός)
 • Παράταση διαμονής ασφαλισμένου εκτός χώρας διαμονής λόγω ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας
 • Ταξίδι και παραμονή ενός άμεσου οικογενειακού μέλους με τον ασφαλισμένο, σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας (Παρηγορητική επίσκεψη)
 • Αποστολή φαρμάκων ή ειδικού ιατρού στο εξωτερικό
 • Ιατρική παραπομπή ή διορισμός τοπικού ιατρού ειδικότητας στο εξωτερικό
 • Υπηρεσίες διαμεσολάβησης και
 • Επείγουσα οδοντιατρική φροντίδα στο εξωτερικό

Ακυρώσεις ταξιδιών για οποιονδήποτε λόγο

Τι καλύπτεται:

 • Ακύρωση και διακοπή ταξιδιού στο εξωτερικό
 • Καθυστέρηση αναχώρησης για το εξωτερικό
 • Απώλεια αναχώρησης
 • Ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο

Αποζημιώσεις απώλειας αποσκευών

Τι καλύπτεται

 • Αποζημίωση για απώλεια αποσκευών οι οποίες έχουν περάσει από έλεγχο εισόδου
 • Υλική ζημιά στις αποσκευές
 • Αποζημίωση για καθυστέρηση άφιξης στο εξωτερικό για αποσκευές που έχουν περάσει από έλεγχο εισόδου
 • Εντοπισμός και μεταφορά των αποσκευών και άλλων προσωπικών αντικειμένων που έχουν καθυστέρηση
lindra-consulting-omadiki-asfalisi-ergazomenon-sakis-lindras

Χειμερινές και καλοκαιρινές δραστηριότητες χωρίς επασφάλιστρο

Η κάλυψη αφορά σε ψυχαγωγικά αθλήματα, θαλάσσια σπορ και σκι (συμπεριλαμβανομένου σνόουμπορντ) σε αναγνωρισμένες περιοχές θέρετρου που έχουν σηματοδοτήσει πίστες ή πίστες σχεδιασμένες για δημόσια χρήση. Μέσα σε αυτές τις αναγνωρισμένες περιοχές, ο ασφαλισμένος καλύπτεται για αθλήματα εκτός θέρετρων ή σκι «εκτός πίστας», υπό την προϋπόθεση ότι συνοδεύεται από εξειδικευμένο οδηγό και η περιοχή δεν επισημαίνεται ως εκτός ορίου ή επικίνδυνη. Αναμένεται πάντοτε να κάνει σκι με ασφάλεια, να λαμβάνει υπόψη τυχόν τοπικές έγκυρες προειδοποιήσεις ή συμβουλές και να μην εκθέτει τον εαυτό του απερίσκεπτα σε κίνδυνο.

Αυτό περιλαμβάνει μόνο πιθανές ιατρικές δαπάνες στο νοσοκομείο έως (ποσό που καθορίζεται στο Πίνακα Παροχών) λόγω τραυματισμών που υπέστησαν ενώ συμμετείχαν σε χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες.

Η κάλυψη χειμερινού / καλοκαιρινού σπορ περιορίζεται σε 15 ημέρες.

Εξοπλισμός Χειμερινών Αθλημάτων

H Εταιρεία Βοήθειας θα πληρώσει μέχρι το ποσό το οποίο αναγράφεται στον Πίνακα Παροχών για τα ακόλουθα. Αναφορικά με τα αντικείμενα, υπάρχει όριο ανά αντικείμενο, ανά ζεύγος αντικειμένων όπως αναγράφεται σε σχετικό Πίνακα Παροχών.

 • Τυχαία απώλεια σε σκι, μπατόν, υποδήματα χιονοδρομίας και δέστρες, κράνη για σκι, χιονοσανίδα, υποδήματα για χιονοσανίδα και δέστρες τα οποία έχουν υποστεί ζημιά ή κλαπεί και ανήκουν ή έχουν ενοικιαστεί από το Ασφαλισμένο Πρόσωπο.
 • Εάν το Ασφαλισμένο Πρόσωπο έχει χάσει ή έχει κλαπεί η κάρτα για τους αναβατήρες χιονοδρόμων, η Εταιρεία Βοήθειας θα πληρώσει το Ασφαλισμένο Πρόσωπο για το μη χρησιμοποιηθέν ποσοστό του κόστους της κάρτας του βάσει της τιμής της κατά την ώρα όπου χάθηκε ή κλάπηκε.

Ειδικές Εξαιρέσεις – Εξοπλισμός χειμερινών αθλημάτων

Δεν καλύπτονται:

1. Το Αφαιρετέο Ποσό το οποίο αναφέρεται στον Πίνακα Παροχών

2. Οποιαδήποτε στιγμή όπου έχει χαθεί ή κλαπεί εάν το Ασφαλισμένο Πρόσωπο δεν το έχει δηλώσει στην Αστυνομία εντός 24 ωρών από την ώρα ανακάλυψης, και το Ασφαλισμένο Πρόσωπο δεν έχει λάβει γραπτή έκθεση της Αστυνομίας για το εν λόγω περιστατικό.

3. Οποιοδήποτε εξοπλισμό χειμερινού αθλήματος τον οποίο το Ασφαλισμένο Πρόσωπο έχει χάσει ή κλαπεί ή υποστεί ζημιά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, εκτός εάν το Ασφαλισμένο Πρόσωπο ενημέρωσε για το εν λόγω περιστατικό το μεταφορέα και έχει λάβει σχετική έκθεση παρατυπίας για την εν λόγω περιουσία τη συγκεκριμένη στιγμή. Το Ασφαλισμένο Πρόσωπο θα πρέπει να υποβάλει απαίτηση στο μεταφορέα εντός επτά ημερών.

4. Εξοπλισμό χειμερινών αθλημάτων ο οποίος ήταν ανεπιτήρητος σε δημόσιο χώρο, εκτός εάν η απαίτηση αφορά σκι, μπατόν ή χιονοσανίδα και το Ασφαλισμένο Πρόσωπο είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει τον εξοπλισμό αυτό αφήνοντας τον σε ειδικά ασφαλισμένο χώρο μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. και 20:00 μ.μ.

5. Οποιοδήποτε εξοπλισμό χειμερινών αθλημάτων ο οποίος έχει χαθεί ή υποστεί ζημιά από άτομα τα οποία δεν ήταν σχεδιασμένους για αυτούς.

Κρουαζιέρες χωρίς επασφάλιστρο

Τι καλύπτεται από την Voyage Shield:

Απώλεια αναχώρησης από λιμάνι

Η Εταιρεία Βοηθείας θα πληρώσει μέχρι το ποσό που αναγράφεται στον Πίνακα Παροχών για τα λογικά επιπρόσθετα κόστη διαμονής (για δωμάτιο μόνο) και τα απαραίτητα έξοδα ταξιδιού τα οποία προκύπτουν για την επιβίβαση του Ασφαλισμένου στο επόμενο λιμάνι ελλιμενισμού εάν ο Ασφαλισμένος δεν έφτασε έγκαιρα στο διεθνές σημείο αναχώρησης για να επιβιβαστεί στο πλοίο στο οποίο έχει κάνει κράτηση για να ταξιδέψει κατά την αρχική διεθνή διαδρομή του ταξιδιού ως αποτέλεσμα από:

 • Μη τήρηση των προγραμματισμένων δημόσιων διαδρομών των συγκοινωνιών.
 • Ατύχημα ή βλάβη του οχήματος στο οποίο ταξιδεύετε
 • Ατύχημα ή βλάβη που συμβαίνει μπροστά σας σε αυτοκινητόδρομο ή αυτοκινητόδρομο διπλής κατεύθυνσης που προκαλεί απροσδόκητη καθυστέρηση στο όχημα στο οποίο ταξιδεύετε ή
 • Απεργία, βιομηχανική δράση ή δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
 • Ειδικές Εξαιρέσεις που εφαρμόζονται για την Απώλεια Αναχώρησης από λιμάνι

Το Ασφαλιστήριο δεν παρέχει κάλυψη για τα ακόλουθα:

α) Απαιτήσεις οι οποίες θα προκύψουν άμεσα ή έμμεσα από:

I. Απεργία ή βιομηχανική ενέργεια ή καθυστέρηση ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που έχει δηλωθεί ή δηλωθεί δημόσια από την ημερομηνία αγοράς αυτής της ασφάλισης από τον Ασφαλισμένο ή από την ημερομηνία κράτησης του ταξιδιού του Ασφαλισμένου, όποιο από τα δύο είναι αργότερα.

II. Ατύχημα ή βλάβη του οχήματος στο οποίο ταξιδεύετε, για το οποίο δεν παρέχεται έκθεση επαγγελματία επισκευαστή.

III.Βλάβη του οχήματος με το οποίο ο Ασφαλισμένος ταξιδεύει, αν το όχημα ανήκει στον Ασφαλισμένο και δεν έχει συντηρηθεί σωστά ή δεν συντηρείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή

IV. Απόσυρση (προσωρινή ή μη) αεροσκάφους ή θαλάσσιου σκάφους μετά από σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας ή Λιμενικής Αρχής ή οποιασδήποτε τέτοιας ρυθμιστικής αρχής σε μια χώρα από την οποία ο Ασφαλισμένος ταξιδεύει.

β) Πρόσθετα έξοδα, όταν ο προγραμματισμένος διαχειριστής δημοσίων μεταφορών έχει

προσφέρει εύλογες εναλλακτικές ρυθμίσεις ταξιδιού.

γ) Επιπλέον έξοδα όπου ο προγραμματισμένος χρόνος άφιξής σας στο λιμάνι είναι λιγότερο

από 3 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης, εάν ο Ασφαλισμένος ταξιδεύει ανεξάρτητα και δεν περιλαμβάνετε σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο κρουαζιέρας.

δ) Οτιδήποτε αναφέρεται στις Γενικές Εξαιρέσεις του Ασφαλιστηρίου.

Ειδικοί Όροι οι οποίοι εφαρμόζονται για την Απώλεια Αναχώρησης από λιμάνι

Σύμφωνα με το Ασφαλιστήριο ο Ασφαλισμένος οφείλει:

 • Σε περίπτωση αξίωσης που προκύπτει από τυχόν καθυστέρηση συνέπεια κυκλοφοριακής συμφόρησης, να λάβει γραπτή επιβεβαίωση από την Αστυνομία ή υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την τοποθεσία, το λόγο και τη διάρκεια της καθυστέρησης.
 • Να δοθεί επαρκής χρόνος για την προγραμματισμένη δημόσια συγκοινωνία ή άλλη μεταφορά ώστε να φτάσετε εντός χρονοδιαγράμματος και να μεταφέρετε τον Ασφαλισμένο στο σημείο αναχώρησης.

Περιορισμός της καμπίνας

Η Εταιρεία Βοηθείας θα πληρώσει μέχρι το ποσό που παρουσιάζεται στον Πίνακα Παροχών για κάθε περίοδο 24 ωρών που ο Ασφαλισμένος περιορίζεται από τον ιατρό του πλοίου στην καμπίνα του/της για ιατρικούς λόγους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

*Υπάρχουν ειδικές εξαιρέσεις που ισχύουν για τον Περιορισμό καμπίνας

Το Ασφαλιστήριο δεν παρέχει κάλυψη για τα ακόλουθα:

 • Οποιοδήποτε περιορισμό στην καμπίνα του Ασφαλισμένου, ο οποίος δεν έχει επιβεβαιωθεί εγγράφως από τον ιατρό.
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στις Γενικές Εξαιρέσεις του Ασφαλιστηρίου.

Απώλεια εκδρομών

Η Εταιρεία Βοηθείας θα καταβάλει μέχρι το ποσό που εμφανίζεται στον Πίνακα Παροχών για το κόστος των εκδρομών που ο Ασφαλισμένος έχει ήδη κάνει κράτηση, τις οποίες δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ως άμεσο αποτέλεσμα του περιορισμού του στην καμπίνα λόγω ατυχήματος ή ασθένειας που καλύπτεται σύμφωνα με το Τμήμα 1.1.

*Υπάρχουν ειδικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εκδρομές που δεν εκπληρώσατε

Το Ασφαλιστήριο δεν παρέχει κάλυψη για τα ακόλουθα:

Οτιδήποτε αναφέρεται στις Γενικές Εξαιρέσεις του Ασφαλιστηρίου.

Διακοπή κρουαζιέρας

Η Εταιρεία Βοηθείας θα πληρώσει μέχρι το ποσό που εμφανίζεται στον Πίνακα Παροχών για τα πρόσθετα έξοδα ταξιδίου που πραγματοποιήθηκαν για να φτάσει ο Ασφαλισμένος στον επόμενο λιμένα προκειμένου να επανέλθει στην κρουαζιέρα, μετά από την προσωρινή ασθένειά του που απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη στη ξηρά.

Ειδικές εξαιρέσεις που ισχύουν για ανεκπλήρωτες εκδρομές

Το ασφαλιστήριο δεν καλύπτει τα εξής:

 • Απαιτήσεις στις οποίες παραμένει λιγότερο από το 25% της διάρκειας του ταξιδιού
 • Οποιαδήποτε απαίτηση προκαλείται άμεσα ή έμμεσα από προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση η οποία επηρεάζει τον Ασφαλισμένο εκτός και εάν ο Ασφαλισμένος είχε δηλώσει όλες τις προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις στην Εταιρεία και η Εταιρεία έχει γραπτώς ενημερώσει τον Ασφαλισμένο για την αποδοχή και ασφάλιση των εν λόγω καταστάσεων
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στις Γενικές Εξαιρέσεις του Ασφαλιστηρίου
 • Ειδικοί όροι για την Διακοπή κρουαζιέρας

Σύμφωνα με το Ασφαλιστήριο ο Ασφαλισμένος οφείλει:

 • Πριν από τη διευθέτηση οποιουδήποτε πρόσθετου ταξιδιού, ο Ασφαλισμένος πρέπει να επικοινωνήσει με την Εταιρεία Βοηθείας ώστε η Εταιρεία Βοηθείας να μπορέσει να εγκρίνει και να βοηθήσει σε οποιαδήποτε ταξιδιωτική ρύθμιση.
 • Ο Ασφαλισμένος πρέπει επίσης να λάβει ιατρικό πιστοποιητικό από τον ιατρό για να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της απρόβλεπτης ασθένειας ή τραυματισμού του Ασφαλισμένου.
 • Αν κατά τη στιγμή που ζητηθεί η βοήθεια της Εταιρείας Βοηθείας σε περίπτωση αίτησης διακοπής, δεν προσκομιστούν ικανοποιητικά ιατρικά στοιχεία για να τεκμηριωθεί ότι η απαίτηση οφείλεται στην απρόβλεπτη ασθένεια ή τραυματισμό του Ασφαλισμένου, η Εταιρεία Βοηθείας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διευθετήσεις με το κόστος να βαραίνει τον Ασφαλισμένο και θα διευθετήσει την κατάλληλη αποζημίωση μόλις επικυρωθεί η απαίτηση.
ΙΙ-Lindra-Consulting-ti-einai-i-diaxeirisi-kindynon-epixeiriseon-brma-kai-poia-i-aksia-tis-simera

Κάλυψη αφερεγγυότητας αερομεταφορέα

Τι καλύπτεται

Στην περίπτωση που ο Κοινός μεταφορέας με τον οποίο το Ασφαλισμένο Πρόσωπο έχει προβεί σε κράτηση για να ταξιδέψει παύσει τη λειτουργία του λόγω πτώχευσης ή εκκαθάρισης ή αφερεγγυότητας, η Εταιρεία Βοηθείας θα πληρώσει μέχρι του ποσού που αναγράφεται στον Πίνακα Παροχών για κάθε Ασφαλισμένο Πρόσωπο στο σύνολο σε σχέση με:

 • Προκαταβολές και χρεώσεις οι οποίες έχουν καταβληθεί εκ των προτέρων στον κοινό μεταφορέα από το Ασφαλισμένο Πρόσωπο για τις πτήσεις οι οποίες αναγκαία και αναπόφευκτα έχουν ακυρωθεί πριν την αναχώρηση από την Κύπρο ή την Ελλάδα ή
 • Εάν το Ασφαλισμένο Πρόσωπο είναι στο εξωτερικό στο Ασφαλισμένο Ταξίδι, το κόστος αντικατάστασης του αεροπορικού ταξιδιού για την επιστροφή του στην Συνήθη Χώρα Διαμονής με αντίστοιχο ναύλο ταξιδιού όπως αρχικά είχε γίνει κράτηση.

Travel Insurance Case Studies

The end to a long-planned trip…

A Case Study on the Importance of Travel Insurance

Go Walkabout travel insurance ‘does what it says on the tin!

Travel services outsourcing

Complex business travel insurance case studies

Αν είστε µεµονωµένος ταξιδιώτης, ομάδα ταξιδιωτών (οικογένεια, φίλοι, group ταξιδιωτών κτλ) ή επαγγελματίας/ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, και θέλετε να ασφαλίσετε το ταξίδι σας ή να μάθετε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη για την επιχείρηση ή το ταξιδιωτικό σας γραφείο, επικοινωνήστε μαζί μας

a-guide-to-choosing-the-right-travel-insurance-athanasios-lindras-lindra-consulting
Travel Insurance Voyage Shield