Μη κατηγοριοποιημένο
Kορυφαίες συμβουλές ταξιδιωτικής ασφάλισης

Kορυφαίες συμβουλές ταξιδιωτικής ασφάλισης

Kορυφαίες συμβουλές ταξιδιωτικής ασφάλισης

Η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προστατεύσετε την επένδυση των ταξιδιών σας σε περίπτωση που συμβεί το απροσδόκητο. Όπως μας έδειξε η πανδημία, το απροσδόκητο είναι πάντα μια πιθανότητα.

Αν ένας από τους στόχους σας για το 2023 είναι να κάνετε επαγγελματικά ταξίδια και υπέροχες διακοπές. Για το λόγο αυτό συγγεντρώσαμε εδώ τις κορυφαίες συμβουλές για την εύρεση του καλύτερου ασφαλιστηρίου ταξιδιού.

Ο προορισμός του ταξιδιού σας και το δρομολόγιο παίζουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της κάλυψης που μπορεί να χρειαστείτε. Ας υποθέσουμε ότι κάνετε κράτηση για μια εκδρομή στο εξωτερικό με πτήσεις ανταπόκρισης, που περιλαμβάνει πολλαπλές περιηγήσεις σε αξιοθέατα, διασκέδαση σε διάφορους χώρους, ορισμένες εξερευνήσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Για ένα ταξίδι σαν αυτό, σκεφτείτε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης που περιλαμβάνει:

Κάλυψη αφερεγγυότητας αερομεταφορέα που μπορεί να σας αποζημιώσει για προπληρωμένα, μη επιστρέψιμα έξοδα, εάν πρέπει να ακυρώσετε ή να διακόψετε το ταξίδι σας, για λόγους που αναφέρονται στην πολιτική.

Ασφάλιση καθυστέρησης ταξιδιού για να σας αποζημιώσει για έξοδα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αναμονής και για χαμένες δραστηριότητες που πληρώσατε εκ των προτέρων και δεν επιστρέφονται.

Κάλυψη ιατρικών εξόδων για ιατρική περίθαλψη, φάρμακα, ακτινογραφίες και άλλα.

Κάλυψη απώλειας αποσκευών που μπορεί να παρέχει αποζημίωση εάν οι αποσκευές σας χαθούν, κλαπούν ή καταστραφούν.

Χειμερινές και καλοκαιρινές δραστηριότητες χωρίς επασφάλιστρο για πιθανές ιατρικές δαπάνες στο νοσοκομείο έως (ποσό που καθορίζεται στο Πίνακα Παροχών) λόγω τραυματισμών που υπέστησαν ενώ συμμετείχαν σε χειμερινές αθλητικές δραστηριότητες.

Κρουαζιέρες χωρίς επασφάλιστρο για τα λογικά επιπρόσθετα κόστη διαμονής (για δωμάτιο μόνο) και τα απαραίτητα έξοδα ταξιδιού τα οποία προκύπτουν για την επιβίβαση του Ασφαλισμένου στο επόμενο λιμάνι ελλιμενισμού εάν ο Ασφαλισμένος δεν έφτασε έγκαιρα στο διεθνές σημείο αναχώρησης για να επιβιβαστεί στο πλοίο στο οποίο έχει κάνει κράτηση για να ταξιδέψει κατά την αρχική διεθνή διαδρομή του ταξιδιού

Ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση για ταξίδια στο εξωτερικό

Εάν ταξιδεύετε μόνο εντός της Ελλάδας, το πρόγραμμα υγείας που έχετε ήδη πιθανότατα καλύπτει ιατρικά έξοδα. Μπορεί όμως να έχει πολύ περιορισμένη, αν υπάρχει, κάλυψη στο εξωτερικό. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες που αφορούν την παγκόσμια κάλυψη για να δείτε πόση ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση μπορεί να χρειαστείτε.

Είναι σημαντικό να έχετε ταξιδιωτική ιατρική ασφάλιση για ταξίδια εκτός της χώρας. Αυτός ο τύπος κάλυψης αποζημιώνει «εύλογες και συνήθεις χρεώσεις» για κόστη όπως:

  • Κόστος γιατρού
  • Υπηρεσία ασθενοφόρου
  • Χρεώσεις δωματίου νοσοκομείου
  • Χρεώσεις χειρουργείου
  • Εξετάσεις, ακτινογραφίες και εργαστηριακές εξετάσεις
  • Φάρμακα
ΙΙ-Lindra-Consulting-ti-einai-i-diaxeirisi-kindynon-epixeiriseon-brma-kai-poia-i-aksia-tis-simera

Ελέγξτε τα προνόμια της πιστωτικής σας κάρτας για ταξιδιωτική ασφάλιση

Προτού καταβάλετε χρήματα σε ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης, εξετάστε τι κάλυψη μπορεί να έχετε ήδη στο πορτοφόλι σας. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα αν η πιστωτική σας κάρτα περιλαμβάνει ταξιδιωτική ασφάλιση.

Για παράδειγμα, μια πιστωτική κάρτα μπορεί να προσφέρει ασφάλεια ακύρωσης και διακοπής ταξιδιού. Αυτή η κάλυψη ξεκινά εάν ακυρώσετε για αποδεκτό λόγο ή εάν το ταξίδι σας διακοπεί λόγω προβλημάτων που καλύπτονται από την πιστωτική κάρτα, όπως κακές καιρικές συνθήκες.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την κάρτα για την κράτηση του ταξιδιού για να λάβετε τα ασφαλιστικά οφέλη της κάρτας.

Διαβάστε επίσης:

Voyage Shield. Γιατί είναι η Νο1 επιλογή ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Επιβεβαιώστε την κάλυψη Covid και ελέγξτε τις οδηγίες επισκεπτών

Δεν περιλαμβάνουν όλα τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης κάλυψη για πανδημίες. Βεβαιωθείτε ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση που εξετάζετε καλύπτει ακυρώσεις που σχετίζονται με τον Covid και ιατρικά έξοδα.

Πολλές χώρες εξακολουθούν να έχουν κανόνες που αφορούν στον Covid για τους επισκέπτες. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να επιδείξετε απόδειξη εμβολιασμού και ένα αρνητικό τεστ Covid που έγινε εντός τριών ημερών πριν από την αναχώρησή σας. Φροντίστε να ρωτήσετε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή να ελέγξετε τους κυβερνητικούς ιστότοπους για τις πιο πρόσφατες οδηγίες.

a-guide-to-choosing-the-right-travel-insurance-athanasios-lindras-lindra-consulting
Travel Insurance Voyage Shield