Το πορτοφόλι του Έλληνα αδειάζει….

Σημαντικοί δημογραφικοί δείκτες, όπως για παράδειγμα το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 65 ετών και ο δείκτης γονιμότητας, που αφορούν την Ελλάδα δεν είναι ικανοποιητικοί.

Το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα μπορεί να είναι λίγο υψηλότερο (81,4 έτη) από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (80,9 έτη), αλλά υπάρχουν ανισότητες ανάλογα με το φύλλο και την κοινωνική θέση.

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα είναι κατά 45% χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και αυτό μας κατατάσσει στη 10η από το τέλος θέση της ΕΕ!

Το κυριότερο όμως είναι ότι οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα είναι κατά 45% χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ και αυτό μας κατατάσσει στη 10η από το τέλος θέση της ΕΕ!

Συμπερασματικά θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα σημαντικά κενά των νοσοκομειακών καλύψεών του πληθυσμού, τα οποία σε ποσοστό γύρω στο 70% (ποσοστό άνω του 7,5% του ΑΕΠ) τα καλύπτουν από την τσέπη τους!

Μέσω των καλύψεων της ιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να επιτύχουν καλύτερο επίπεδο κάλυψης, με χαμηλότερο κόστος γι’ αυτούς.

Άρα μονόδρομος είναι μια συνάντηση με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο που θα μας υποδείξει το καλύτερο πρόγραμμα για εμάς και την οικογένεια μας.

Το αποτέλεσμα θα είναι να νιώθουμε ότι για εμάς και τους αγαπημένους μας υπάρχει στο θέμα της υγείας ένας σύμμαχος παντοτινός και παντοδύναμος από οικονομική άποψη, που θα μας παρέχει σε περίπτωση που χρειαστούμε την καλύτερη νοσηλεία.

Είναι άδικο, είναι πεταμένα χρήματα, είναι πολλές φορές οι κόποι μιας ζωής δοσμένοι για ιερό σκοπό βέβαια, την υγεία, αλλά θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει αν απλά είχαμε προνοήσει και απαντούσαμε θετικά στο κάλεσμα του επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία τώρα που έχουμε λίγο παραπάνω χρόνο για σκέψη και συναντήσεις να προνοήσουμε για την θωράκιση του μέλλοντος της υγείας μας.

Σάκης Λίνδρας