Η επόμενη μέρα

Ένα καταστροφικό γεγονός, ένα φαινόμενο που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα, (τσουνάμι) βαίνει ικανό να δημιουργήσει ανυπολόγιστες ζημιές, στην ψυχή της οικογένειας των αδικοχαμένων παιδιών αλλά και σ’ ολόκληρη την κοινωνία της Σάμου και όλων των Ελλήνων. Δεν τολμούμε να φανταστούμε να είμαστε στη θέση αυτών των γονιών.

Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη φύση. Όταν αποφασίσει ότι θέλει να εκδικηθεί είναι ανελέητη. Και να μην το γνωρίζαμε, κατάφερε να μας το διδάξει. Μέχρι σήμερα εδώ στην Ελλάδα μας, νιώθαμε λίγο παραπάνω ασφαλείς, επειδή πιστεύαμε ότι τέτοια φυσικά φαινόμενα δεν μπορούν να συμβούν στη χώρα μας παρά μόνο σε άλλες ηπείρους. Αλλά τελικά τα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμη και αυτά που φάνταζαν πολύ μακρινά από εμάς. Φυσικές καταστροφές, πανδημίες, πόλεμος προ των πυλών, μεταναστευτικό πρόβλημα και τόσα άλλα.

Επειδή όμως ‘’ουδέν κακόν αμιγές καλού’’ ας αναλογιστούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε από την εμπειρία μας πλέον.

Να αποτρέψουμε αυτά τα φαινόμενα δε γίνεται. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε;

ΠΡΟΛΗΨΗ!!!

Έχει αποδειχθεί για όλες τις καταστάσεις που βιώνουμε ότι η καλύτερη μέθοδος καταστολής, ή ακόμη και ανώδυνης ή λιγότερο επώδυνης επέλευσης καταστροφικών αποτελεσμάτων είναι η πρόληψη.

Υγεία; Προληπτικές εξετάσεις.

Πανδημία; Μέτρα προφύλαξης για να μην κολλήσουμε.

Φυσικά φαινόμενα; Καλύτερες κατασκευές και παιδεία αντιμετώπισης φαινομένων.

Πόλεμος; Πολιτικές που οδηγούν σε ισχυρές συμμαχίες και καλά εξοπλιστικά προγράμματα.

Μεταναστευτικό; Πολιτική πρόληψης αποτροπής μεταναστευτικών ρευμάτων.

Γενικότερα, ΠΡΟΛΗΨΗ.

Η πρόληψη είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στις ηπιότερες συνέπειες των αποτελεσμάτων που προκαλούν οποιαδήποτε επώδυνα φαινόμενα.

Διάβασα από κάποιον υπεύθυνο της τοπικής αυτοδιοίκησης της Σάμου, ότι η ζωή των αδικοχαμένων παιδιών θα σώζονταν, εάν εγκαίρως είχε υπάρξει μια εύκολη διαδικασία που να οδηγεί στην κατεδάφιση παλαιών ακατοίκητων κτιρίων. Άρα η πρόληψη θα είχε σώσει τις ζωές των 2 αδικοχαμένων εφήβων.

Θέλω όμως να θυμίσω κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Στην Αμερική οι τυφώνες και οι μεγάλες καταστροφές είναι πολύ συχνότερες από αλλού και ενώ πρόκειται ίσως για το πιο προηγμένο κράτος, δεν έχουν μέχρι σήμερα καταφέρει την αποτροπή των επακόλουθων ζημιών από καταστροφικά γεγονότα.

Τι μένει; Η επόμενη μέρα.

Η προετοιμασία για την επόμενη μέρα. Διότι η ζωή μας θα συνεχιστεί και θα πρέπει να μπορούμε να τη ζήσουμε όσο καλύτερα γίνεται, σχεδόν όπως πριν από το  καταστροφικό φαινόμενο. Άρα η εξασφάλιση του μέλλοντος είναι μονόδρομος.

Είναι ότι πιο έξυπνο να  διαθέσουμε χρόνο για να συμβουλευθούμε ειδικούς, είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε για τον εαυτό μας, την οικογένεια μας, την περιουσία μας.

  • Ας συμβουλευθούμε τον οικογενειακό μας γιατρό, για προληπτικές εξετάσεις της υγείας όλων μας.
  • Μετά ας συμβουλευθούμε ένα τεχνικό ασφαλείας για την ακίνητη περιουσία μας, είτε πρόκειται για την προσωπική είτε της επιχείρησης μας.                                                                                               
  • Και τέλος, να συμβουλευθούμε έναν καλά καταρτισμένο χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό σύμβουλο, που θα φροντίσει την κινητή μας περιουσία και την ‘’επόμενη μέρα’’ οποιουδήποτε σοβαρού γεγονότος.

Δεν υπάρχει εξυπνότερη κίνηση από την ΠΡΟΛΗΨΗ.

Πρόληψη και η ‘’επόμενη μέρα’’  θα μας βρει θωρακισμένους, προετοιμασμένους και σίγουρα πιο αισιόδοξους.

Σάκης Λίνδρας