Απολογισμός μιας ενδιαφέρουσας χρονιάς

Μια χρονιά σταθμός.

Μια χρονιά που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλη στο πέρασμα των χρόνων.

Μια χρονιά που όμοια της δεν έχει ζήσει η ανθρωπότητα.

Μια χρονιά ΟΥΑΟΥ που θα έλεγαν και οι νεότεροι της παρέας.

Σίγουρα τη χρονιά που σε πολύ λίγο μας αφήνει ανεπιστρεπτί, μάλλον δεν θα μπορούμε να θυμηθούμε και πολλά θετικά αφού όλη τη χρονιά αυτή έχουμε ζήσει, πανδημία, σεισμούς, πλημμύρες, έντονα καιρικά φαινόμενα με καταστροφικές συνέπειες και άλλα πολλά.

Το 2020 ήταν ένα έτος που δύσκολα θα το ανασύρουμε στη μνήμη μας με χαμόγελα. Θα συμφωνήσω απολύτως.

Οι κινέζοι, ειδικά οι αρχαίοι κινέζοι θεωρούνται από τους σοφούς λαούς και κάτι το οποίο υποστηρίζουν είναι το ‘’μακάριοι οι άνθρωποι που ζουν σε ενδιαφέροντες καιρούς’’.

Ψάχνοντας πολλές φορές τι εννοούν μέσα σ’ αυτή τη φράση τους, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τελικά εκεί μέσα περικλείουν πολλά σοφά ρητά και του δικού μας λαού: Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, έλα να σε δω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα και άλλα πολλά.

Οπότε μήπως θα πρέπει να κάνουμε αυτό που λένε και πολλοί coaches, (να συμβαδίσω κι εγώ με τους καιρούς μας) από κάθε δυσκολία μαθαίνω, δεν υπάρχει ήττα, απόκτηση γνώσης και εμπειρίας υπάρχει. Θα μου πείτε μα τα φαινόμενα της φύσης και ο τρισκατάρατος covid_19 αφήνουν πίσω τους νεκρούς. Ναι, αλλά γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να κάνουμε ποτέ τίποτε, είναι πάντα μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Αυτό που σίγουρα αποκτούμε είναι εμπειρίες, γνώση, για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους θρήνους στο μέλλον.

Κι εγώ όπως οι περισσότεροι αναλώθηκα πολύ με την πανδημία, με τα καταστροφικά γεγονότα, με τον εγκλεισμό μας και ξαφνικά αναρωτιέμαι: Είναι δυνατόν μόνο αυτά να συνέβησαν, είναι δυνατόν μόνο ανέχεια και μιζέρια;

Ξεκινώντας τον απολογισμό για τη Lindra Consulting ανακαλύπτω τα εξής ενδιαφέροντα:

Αύξηση των πωλήσεων και του τζίρου 28%

Αύξηση της κερδοφορίας 25%

Μάλλον μια επιτυχημένη χρονιά θα τη θεωρήσω επαγγελματικώς, αν αναλογιστούμε ότι μπήκαν και οι βάσεις για κάποια καινούρια και αρκετά μεγάλα project.

Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι η χρονιά ήταν επιτυχημένη και για τους πελάτες της Lindra Consulting, όταν τα περισσότερα επενδυτικά χαρτοφυλάκια ενώ δέχτηκαν πιέσεις στη διάρκεια της χρονιάς, ιδιαιτέρως την περίοδο των lockdown, τελικά κλείνουν με θετικό πρόσημο και μάλιστα τα περισσότερα με πολύ πάνω από 5%.

Σε επίπεδο αποζημιώσεων ήταν η χρονιά με τα μεγαλύτερα νούμερα. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να υπάρχουν ζημιές αλλά εμείς ήμασταν εκεί και στηρίξαμε την θλιβερή – άτυχη κατάσταση πραγματοποιώντας τις υποσχέσεις μας:

Αποζημιώσεις σε πελάτες ομαδικών και ατομικών συμβολαίων:

Εξαγορές συμβολαίων λόγω έκτακτης ανάγκης: 560.000,00 ευρώ.

Θάνατοι: 45.000,00 ευρώ.

Νοσηλείες: 130.000,00 ευρώ.

Επιδόματα σοβαρών ασθενειών: (καρκίνοι, έμφραγμα) 80.000,00 ευρώ.

Επιδόματα για covid_19: 3.500,00 ευρώ

Αποζημιώσεις επιχειρηματικών κινδύνων:

Φωτιά: 83.000,00 ευρώ.

Πλημμύρες: 18.000,00 ευρώ.

Ζημιά σε μεταφορά ζώων: 75.000,00 ευρώ.

Επιδημία σε σταυλισμένα ζώα: 330.000,00 ευρώ.

Ατυχήματα οχημάτων: 8.500,00 ευρώ.

Όλες οι απαιτήσεις των πελατών μας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο χωρίς παράπονα και χρονοκαθυστερήσεις. Ο συνολικός κύκλος εργασιών ταυτόχρονα ανέβηκε, βήματα προόδου και εξέλιξης έγιναν.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι επίσης μια προίκα και μια καλή παρακαταθήκη για όλους μας.

Ας θυμόμαστε το 2020 ως μια ενδιαφέρουσα χρονιά και ας προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη θλίψη αυτών που έχασαν τους ανθρώπους τους.

Σάκης Λίνδρας