Συμβουλευτική
Επιλέγοντας Σύμβουλο Επιχειρήσεων

Επιλέγοντας Σύμβουλο Επιχειρήσεων

Διάβαζα ένα άρθρο με αναφορά σε ασφαλιστικούς συμβούλους και είχε κάποιες λέξεις πολύ συχνές στο χώρο μας, όπως ράντες, unit linked προϊόντα, rate κινδύνου κ.α. που πράγματι πολλοί συνάδερφοι αγνοούν και όμως είναι τόσο σημαντικοί ορισμοί στο επάγγελμα.

Ορμώμενος από αυτό αναρωτιέμαι πόσοι καταναλωτές ζητούν από το σύμβουλο επιχειρήσεων, αν έχει κάποια πιστοποίηση, ποια επιμόρφωση του δίνει αυτή την ιδιότητα, από τον risk manager αν διαθέτει κάποιο πτυχίο έγκριτης σχολής, από τον ασφαλιστικό σύμβουλο αν διαθέτει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και πολύ περισσότερο από τον ασφαλιστικό σύμβουλο, που του προτείνει επενδυτικά προϊόντα, εάν διαθέτει πιστοποίηση γι’ αυτού του είδους τη διαμεσολάβηση.

Η απάντηση είναι όχι.

Οι περισσότεροι που προσφέρουν αυτού του είδους τις υπηρεσίες διαθέτουν συνήθως πολυτελή γραφεία με εντυπωσιακές αίθουσες συσκέψεων και κοινοποιούν συνεργασίες με κάποιες εταιρείες χωρίς όμως ο υποψήφιος πελάτης να γνωρίζει τι είδους σχέση έχουν και σε ποιο βαθμό συνεργάζονται αυτές οι εταιρείες μαζί τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συνεργασία του υποψήφιου πελάτη μαζί τους, να είναι αμφιβόλου ποιότητας, που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα επαφίεται στην τύχη και το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να ωθήσει τη συνεργασία μαζί τους σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, είναι η εμπειρία κάποιων εξ’ αυτών.

Χαρακτηριστικά για τα ανωτέρω, σε συνέντευξή του στο tomanifesto γράφει ο Γιάννης Τζαβλόπουλος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Επιστήμη της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας συμβούλων UPGRADE:

-Οι καταναλωτές από την πλευρά τους με ποια κριτήρια θα επιλέξουν τον κατάλληλο επαγγελματία παροχής υπηρεσιών;

Γιάννης Τζαβλόπουλος – Συνέντευξη tomanifesto

Για να επιλέξουμε τον κατάλληλο Επαγγελματία στον τομέα των υπηρεσιών θα πρέπει να λαμβάνει ο καταναλωτής υπόψη του αφενός μεν τον επαγγελματισμό, τις γνώσεις, τις ικανότητες και δεξιότητες του συνεργάτη, αφετέρου δε τη συμπεριφορά, την αξιοπιστία και τη φήμη του συνεργάτη.

Συνεπώς, συστήνουμε στους καταναλωτές να ζητούν τεκμήρια από τους επαγγελματίες στο χώρο των υπηρεσιών που θα αποδεικνύουν ότι κατέχουν τη γνώση μέσα από τα αποτελέσματα της δουλειάς τους (Achievements).”

Για να έχει ο καταναλωτής τα επιθυμητά αποτελέσματα που του υπόσχονται, χωρίς χάσιμο χρόνου και οικονομικής αιμορραγίας, θα πρέπει να συνεργάζεται μόνο με διαπιστευμένους συμβούλους για το αντικείμενο το οποίο ενδιαφέρεται.

Στη Lindra Consulting για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε έχουμε τις ανάλογες διαπιστεύσεις και συνάμα πολυετή εμπειρία.

  • Ασφαλιστική συμβουλευτική.

Άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος για Ελλάδα αλλά και Κύπρο. Επαναπιστοποιήσεις και σεμινάρια πέραν των υποχρεωτικών. Πολυετή εμπειρία στο χώρο, μεγάλο χαρτοφυλάκιο, διεθνείς βραβεύσεις, μεγάλη εμπειρία και βραβεύσεις στις εταιρικές ασφαλίσεις όπως και στις ασφαλίσεις προσωπικού, μεγάλη εμπειρία διεθνών ασφαλίσεων και δημιουργία καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων σε συνεργασία με αντασφαλιστικές και ασφαλιστικές εταιρείες.

  • Επενδυτικά προϊόντα.

Διαπίστευση για την πώληση επενδυτικών προϊόντων συνδεδεμένα με ασφάλιση, και επί πρόσθετα, διαπίστευση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για τη διανομή προϊόντων Ο.Σ.Ε.Κ.Α., όπως και επιμόρφωση στα κρυπτονομίσματα.

  • Business Insurable Risk Management – Διαχείριση ασφαλίσιμων κινδύνων επιχειρήσεων.

Διαπίστευση διαχειριστή των ασφαλίσιμων κινδύνων των επιχειρήσεων, από τον έγκριτο διεθνή οργανισμό IFAAcademy. Διαπίστευση αναγνωρισμένη από τις Η.Π.Α, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Κύπρο, και Ελλάδα. (από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς) Η μεθοδολογία διαχείρισης των ασφαλίσιμων κινδύνων των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούμε, εκτός των διαπιστεύσεων της, έχει και 10 διεθνή βραβεία, από το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, το Corporate Vision member of AI Global Media (London), τον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας Get in the ring κ.α.

  • Διαχείριση Κρίσεων, Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείριση Επιχειρήσεων και Ανθρωπίνων Ομάδων.

Διαπίστευση διαχείρισης επιχειρήσεων, ανθρώπινων ομάδων, κρίσεων και έκτακτων αναγκών από το διεθνή οργανισμό Bailout Human Synthesis.

Η Lindra Consulting για κάθε υπηρεσία που παρέχει διαθέτει διαπίστευση, εμπειρία και τους καλύτερους συνεργάτες στον τομέα τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για μία συνάντηση, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Ολόκληρο το άρθρο του καθηγητή Γιάννη Τζαβλόπουλου στο tomanifesto θα το βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Sakis Lindras